Kozmetik

Reolojik katkı maddeleri

Kozmetik ürünlerinin stabilitesini ve akışkanlığını (viskozite) düzenleyici Aluminium-Magnesium-Hydroxide-Stearate  çeşitli formülleri birçok üründe etkilidir. Örnek olarak:

  • Cilt Bakım
  • Güneş Bakım
  • Dekorativ kozmetik
  • Bariyer kremler
  • Terlemeyi önleyici rulolar kullanilabilecek ürünler arasindadir.

Bu ürünlerde formülasyonların Aluminium-Magnesium-Hydroxide-Stearate

  • ısıya dayanıklılığı sayesinde stabilitesini korur
  • Tiksotropik özelliği sayesinde deriye karşı hassastır
  • Suya karşı direnci sayesinde krem formülün deride daha uzun kalmasını saglar
  • Terlemeyi önleyici hammaddelerin etkinliğini azaltmaz.

Depilatörler

Kozmetik alanında tüy dökücü kremler (depilatörler) için 

  • Kalsiyum Tiyoglikolat toz olarak susuz formülasyonlara uygun ve 
  • Potasyum Tiyoglikolat sıvı formülasyonlarda kullanilabilir.

Saç Şekillendiriciler

Perma ve bukleler için tiyoglikolik asit ve tuzları bulunmaktadır. 

  • Bunlardan Amonyum Tiyoglikolat ve Mono Etanol Amin Tiyoglikolat perma ve sac düzleştiriciler de aktif madde olarak 
  • Buklelerin hacmini arttırmak amacı ile ayrıca “Tiyolaktik Asit” (diğer adı ile 2-Merkapto Propiyonik asit) veya “Amonyum Tiyolaktat” tercih edilebilir. “Amonyum Tiyolaktat” en önemli ayrıcalığı toksik olmaması sayesinde evde kisisel bakım ürünlerinde kullanılabilir olmasıdır.
  • PH nötr’ e yakın formülasyonlar icin Gliseril Tiyoglikolat (diğer adı ile Gliseril Merkapto Asetat) kullanılabilir.